SEO-forum.se har sålts, viktig info
Resultat 1 till 2 av 2

Felaktigheter som kan skada 1-pos

 1. #1
  anonymuss avatar
  anonymus anonymus är inte uppkopplad Lär mig SEO
  Reg.datum
  feb 2006
  Inlägg
  78
  Tjena.

  Tänkte ta upp lite saker som vi märkte lätt kunde skada våran första pos. i Google. Vill helst inte dra upp vad det är för sajt vi driver men dom senaste månaderna har vi haft otroliga problem då det ena problemet avlöser det andra. Vi har ett flertal länkar som hänvisar till våra "kunder" och nu märkte vi att genom små misstag så kunde vi lätt förlora våran första position tack vare en wildcard-inställning. Ja, eller vi förlorade väl inte våran position, men våran huvuddomän gjorde det.

  Låt oss säga att du har ett domännamn (exempel) testnamn.se och sedan har en wildcard på dns:en (tror jag) som gör att om ngn skriver http://www.testnamn.se/felskrivenkatalogellerhtml så kommer dom ändå att hänvisas till http://www.testnamn.se.

  Detta hade vi "förmodligen" ställt in. Efter en miss i våran databas då vi hade laggt till flera länkar till kunder så missade vi "http://" vilket gör att målet för länken hamnar hos oss, dvs www.länkutåt.se hamnar i http://www.testnamn.se/www.länkutåt.se i Googles resultat.

  Google bot hittar ju liksom infon eftersom wildcardgrejen hänvisar tillbaka till våran sida, men urln blir helt galen på första position.

  Den andra galna saken vi märkte av var ännu en wildcardinställning. Detta vill jag helst inte gå ut med eftersom det lätt kan skada andra 1-positionare men det har oxå med wildcard att göra men med subdomäner. Det GoogleBot kan hitta med wildcard kan lätt utnyttjas. Vi förlorade våran 1-pos tack vare detta och nu hoppas jag vi kan ta kontakt med Google för att rätta till alla fel.

  Nåja, om ngn annan har haft problem med detta så PMa gärna

  Vet inte vilken tråd jag skulle lägga detta i så om det är fel så flytta gärna inlägget

  mvh AnOn

 2. #2
  Patrik Berggrens avatar
  Patrik Berggren Patrik Berggren är inte uppkopplad Kan SEO rätt bra
  Reg.datum
  mar 2006
  Ort
  Tärnö Gård, Västerås
  Inlägg
  1 383
  Det med WildcardDNS och subdomäner beror ju helt och hållet HUR du redirectar WildcardDNS:en ... kör själv "liknande" på subdomäner och har inte märkt av detta, dock så ger jag ut en 404 OM subdomänen så att säga inte finns ....

  Det kan nog lätt bli fel om man inte tänker in alla scenarion som kan hända med ett WildcardDNS, ibland blir det bra och ibland händer det rent idiotiskt ...

  Dock bra info att veta om man skulle behöva köra WildcardDNS-entries

  cya,
  /PatrikB

Ämnesinformation

Användare som tittar på det här ämnet

Det är för närvarande 1 användare som tittar på det här ämnet. (0 medlemmar och 1 gäster)