SEO-forum.se har sålts, viktig info
Resultat 1 till 3 av 3

Hastighet på inlänkar i kontext av spontana inlänkar

 1. #1
  hans99s avatar
  hans99 hans99 är inte uppkopplad Kan SEO rätt bra
  Reg.datum
  apr 2006
  Ort
  Uppsala
  Inlägg
  2 588
  Accepterar man att det ev. är så att Google dels skiljer på spontana inlänkar:
  - Där webbplatsen inte har bett om en länk t.ex. genom att anmäla sajten till DMOZ.

  Respektive naturliga inlänkar:
  - Inlänkar där webbplatsen har gjort en aktiv åtgärd dock där åtgärden är sådan att den kan anses vara naturlig för en webbplats. T.ex. anmäla den till DMOZ eller annan katalog, tipsa en annan webbplats eller göra ett länkbyte d.v.s. sådant som fanns innan Google och länkar fick en förändrad betydelse.

  Så blir det ju också intressant att diskutera hastighet i kontext av just de spontana inlänkarna. För naturliga inlänkar bör det ju inte ha någon betydelse genom att "rymden" av möjliga inlänkar nog kan approximeras som fast mellan algoritmuppdateringar.

  Men låt oss först titta på varför hastighet bör ha betydelse för spontana inlänkar med ett exempel.

  Ligger en sajt topp tio får den av och till inlänkar från scrappersajter. Det kan t.ex. vara en länkkatalog som skapats över ett större antal nyckelord och automatiskt för in sajter från Googles sökresultat.

  Där bör ju alla sajter som ligger topp tio förväntas få en given andel. Och samma resonemang kan ju förväntas i övrigt för länkar.

  Frågan är om "krav" på hastighet kanske också ställs utifrån antal nyckelord som en webbsajt aspirerar på? Finns inget sådant krav alls kommer ju en större webbsajt alltid att vinna i längden genom att den drar in fler spontana inlänkar som i något utsträckning allt för ett givet värde vidare.

 2. #2
  jmns avatar
  jmn jmn är inte uppkopplad Kan SEO rätt bra
  Reg.datum
  okt 2006
  Inlägg
  157
  Förstår jag idén rätt så menar du att de i toppen på SERPen bör samla fler spontana inlänkar än "konkurrenterna"?

  Det låter rimligt. Ett kvitto på att Googles sökresultat innehållit "rätt" länkar är ju att folk i första hand klickar på länken. Om den som klickat dessutom väljer att länka måste det definitivt vara en värdefull sida.

  Om sedan en sida på plats 18 i SERPen får fler spontana inlänkar än den på #1 känns det nog rätt naturligt att vikta om SERPen även om mängd/vikt på inlänkarna säger annat.
  Resonemanget håller även för "fresh boost". Google kickar upp nykomlingar så de får chansen att dra lite besökare och visa att de förtjänar platsen. (Påminner om algoritmen i Quake m.fl där spelare "återföds" med 200% i hälsa som sakta klingar av mot 100%. Då har man i alla fall en ärlig chans att skaffa skydd och vapen i nivå med konkurrenterna.)

 3. #3
  hans99s avatar
  hans99 hans99 är inte uppkopplad Kan SEO rätt bra
  Reg.datum
  apr 2006
  Ort
  Uppsala
  Inlägg
  2 588
  Det som är intressant är ju också om "kraven" på spontana inlänkar (snarare än kataloger m.fl. naturliga inlänkar) ökar när webbplatsen går i bredd annat än rent adderade.

  Jag tror ju inte att det är så idag vilket webbplatser som tar in spontana inlänkar på flera nyckelord en liten fördel som dock blir väldigt stort för väldigt stora webbplatser t.ex. Wikipedia som mycket tydligt internlänkar med nyckelord. Detta genom att värdet av en inlänk aldrig helt terminerar på den sida som fick den.

Ämnesinformation

Användare som tittar på det här ämnet

Det är för närvarande 1 användare som tittar på det här ämnet. (0 medlemmar och 1 gäster)