Resultat 1 till 13 av 13

flera domäner, samma sida. Vilken pekare??

  1. #1
    evilaids avatar
    evilaid evilaid är inte uppkopplad Lär mig SEO
    Reg.datum
    jan 2008
    Inlägg
    9
    Hej..

    har ett antal domäner ex. namn.biz, namn.com, namn.se....

    alla dessa pekar mot samma sajt. HUr gör man med pekarna för att google ska gilla dem.. Ska man använda C-pekare så alla domäner automatiskt pekar på ex, namn.se??

    Eller några andra ideer hur man gör??

    Tacksma för all hjälp..

    Mvh

  2. #2
    Mackans avatar
    Mackan Mackan är inte uppkopplad Kan SEO rätt bra
    Reg.datum
    jan 2008
    Ort
    Stockholm
    Inlägg
    27
    Hej!
    Skaffa ett webhotell som du kan ha flera domäner på.
    Lägg upp respektive domän som en egen domän på webhotellet.
    På domänerna namn.com, namn.net, namn.org (etc.) lägger du i rotmappen upp en .htaccess fil (sök på Google eller fråga här om du behöver mer detaljerad beskrivning av detta steg).
    I respektive .htaccess fil skriv följande rad:

    Kod:
    Redirect 301 / http://www.namn.se/
    Då har du en ompekning från alla de andra domänerna till www. namn. se som funkar bra hos Google med flera.

  3. #3
    evilaids avatar
    evilaid evilaid är inte uppkopplad Lär mig SEO
    Reg.datum
    jan 2008
    Inlägg
    9
    Okey.. Men det är 301 redirect som är det bästa.

    Grejen är bara det att det handlar om ca 8 domäner, samma namn men ex: .biz, .eu, .se, .com. .net, .info, .org, .nu.... Så som ni ser är det ganka många... men då menar du att man ska ett eget webutrymme för varje domän med en redirect fil??

    Man kan inte bara ha ett extra webbutrymme för alla dessa med en 301 fil??

    Som det är nu så ligger det en A-epkare för varje domän som pekar på samma IP. Men det heller ingen bra ide då att använda C-pekare som pekar på huvudadressen ex: .se??

    Mvh

  4. #4
    webguides avatar
    webguide webguide är inte uppkopplad Behöver bekräfta sin e-postadress
    Reg.datum
    feb 2006
    Ort
    Stockholm
    Inlägg
    888
    301 is da shit...
    Om du bara pekar domänerna på samma webbutrymme så kommer Google att välja en av dem (något förenklat) och förkasta de andra, det kan ev dessutom vara negativt om du tänker jobba mycket med seo... 301r talar om för G att du har flera domäner för att skydda ditt namn och att det bara är en av dem som är den egentliga siten.

    Borde ju gå att peka dem på samma utrymme och 301:a därifrån.

  5. #5
    Bernt Johanssons avatar
    Bernt Johansson Bernt Johansson är inte uppkopplad SEO-proffs: utökad profil
    Moderator för alla forumsektioner
    Reg.datum
    mar 2006
    Ort
    Piteå
    Inlägg
    1 074
    Du kan peka in samtliga domäner till samma webbutrymme, och sedan använda .htaccess för att göra 301 från samtliga sekundära domäner till den primära.

  6. #6
    Jim Westergrens avatar
    Jim Westergren Jim Westergren är inte uppkopplad SEO-proffs: utökad profil
    Administratör
    Reg.datum
    feb 2006
    Ort
    Täby
    Inlägg
    2 725
    Eller med PHP:

    PHP-kod:
    <?php    

        
    switch ($_SERVER['HTTP_HOST']) {

            case 
    "www.namn.biz":
                    
    header("HTTP/1.1 301 Moved Permanently");
                    
    header("Location: http://www.namn.se");
                    break;
            case 
    "namn.biz":
                    
    header("HTTP/1.1 301 Moved Permanently");
                    
    header("Location: http://www.namn.se");
                    break;
            case 
    "www.namn.com":
                    
    header("HTTP/1.1 301 Moved Permanently");
                    
    header("Location: http://www.namn.se");
                    break;
            case 
    "namn.com":
                    
    header("HTTP/1.1 301 Moved Permanently");
                    
    header("Location: http://www.namn.se");
                    break;
        }
    ?>
    Bor nu i Marbella, Spanien
    Kolla in mitt SEO verktyg Domainstats

  7. #7
    heads avatar
    head head är inte uppkopplad Kan SEO rätt bra
    Reg.datum
    nov 2007
    Inlägg
    125
    Citat Ursprungligen postat av Jim Westergren
    Eller med PHP:
    ....
    ...
    eller finare:

    PHP-kod:
    <?php    

        
    switch ($_SERVER['HTTP_HOST']) {

            case 
    "www.namn.biz":
             case 
    "namn.biz":
                    
    header("HTTP/1.1 301 Moved Permanently");
                    
    header("Location: http://www.namn.se");
                    break;
            case 
    "www.namn.com":
            case 
    "namn.com":
                    
    header("HTTP/1.1 301 Moved Permanently");
                    
    header("Location: http://www.namn.se");
                    break;
        }
    ?>
    Fast jag hade nog gjort som bernt.

  8. #8
    evilaids avatar
    evilaid evilaid är inte uppkopplad Lär mig SEO
    Reg.datum
    jan 2008
    Inlägg
    9
    Tack för svaren, kanon...

    NI saknar bara en sak allihop.... ASP

    Men hur funkar det, ska jag be webhotellet lägga upp ett webbutrymme till då.. vad blir skillnaden?? allt kommer väll ligga under samma ip nr... Eller är det bara att strukturen inte ska se samma ut där 301'an ligger samt där sajten ligger??


    Mvh

  9. #9
    ställans avatar
    ställan ställan är inte uppkopplad Kan SEO rätt bra
    Reg.datum
    mar 2007
    Ort
    Stockholm
    Inlägg
    114
    Tre frågor....
    Är någon av domänerna du vill peka om indexerad?

    Har de några inlänkar?

    Tror du de kommer få några inlänkar?

    Om svaret på dessa 3 frågor är nej spelar det ingen större roll vilken sorts redirect du gör...

  10. #10
    heads avatar
    head head är inte uppkopplad Kan SEO rätt bra
    Reg.datum
    nov 2007
    Inlägg
    125
    Citat Ursprungligen postat av evilaid
    Tack för svaren, kanon...

    NI saknar bara en sak allihop.... ASP

    Men hur funkar det, ska jag be webhotellet lägga upp ett webbutrymme till då.. vad blir skillnaden?? allt kommer väll ligga under samma ip nr... Eller är det bara att strukturen inte ska se samma ut där 301'an ligger samt där sajten ligger??


    Mvh
    här har du alla redirects du behöver:
    http://www.webconfs.com/how-to-redirect-a-webpage.php

  11. #11
    evilaids avatar
    evilaid evilaid är inte uppkopplad Lär mig SEO
    Reg.datum
    jan 2008
    Inlägg
    9
    super!!

    nu tänkte jag så här då.. jag har skapat ett nytt konto dit alla domäner pekar och under detta utrymmet lägger jag upp en fil som heter default.asp med följande kod..

    Kod:
    <%@ Language=VBScript %>
    <%
    Response.Status="301 Moved Permanently"
    Response.AddHeader "Location","http://www.new-url.com/"
    %>
    Jim använde ju en CAse sats i sitt exempel. Måste man göra det eller räcker det med bara ovanstående kod även fast det är flera olika domäner som är pekade mot denna fil??

    Mvh

  12. #12
    heads avatar
    head head är inte uppkopplad Kan SEO rätt bra
    Reg.datum
    nov 2007
    Inlägg
    125
    Citat Ursprungligen postat av evilaid
    super!!

    nu tänkte jag så här då.. jag har skapat ett nytt konto dit alla domäner pekar och under detta utrymmet lägger jag upp en fil som heter default.asp med följande kod..

    Kod:
    <%@ Language=VBScript %>
    <%
    Response.Status="301 Moved Permanently"
    Response.AddHeader "Location","http://www.new-url.com/"
    %>
    Jim använde ju en CAse sats i sitt exempel. Måste man göra det eller räcker det med bara ovanstående kod även fast det är flera olika domäner som är pekade mot denna fil??

    Mvh
    Jo det där fungerar, alla som kommer dit kommer att skickas vidare.
    Anledningen till att jim hade flera alternativ var i fall att du enbart vill skicka vidare vissa domäner.

  13. #13
    evilaids avatar
    evilaid evilaid är inte uppkopplad Lär mig SEO
    Reg.datum
    jan 2008
    Inlägg
    9
    ok.. kanon!!

    då ska jag försöka få ordning på det här nu när jag vet lite mer om det

    Tack för all hjälp.

Ämnesinformation

Användare som tittar på det här ämnet

Det är för närvarande 1 användare som tittar på det här ämnet. (0 medlemmar och 1 gäster)

Liknande ämnen

  1. Svar: 4
    Senaste inlägg: 2008-02-08, 18:25
  2. flera länkar till samma sida?
    Av webb100 i forum Domänen
    Svar: 2
    Senaste inlägg: 2007-07-14, 22:26
  3. Svar: 37
    Senaste inlägg: 2007-06-25, 07:53
  4. Flera domäner under samma IP
    Av Marcin i forum Övrigt inom SEO
    Svar: 6
    Senaste inlägg: 2006-04-24, 16:13
  5. Svar: 2
    Senaste inlägg: 2006-03-30, 18:03