SEO-forum.se har sålts, viktig info
Resultat 1 till 9 av 9

Problem med charset i wordpress

  1. #1
    Sonlards avatar
    Sonlard Sonlard är inte uppkopplad Kan SEO rätt bra
    Reg.datum
    maj 2007
    Ort
    sthlm/Piteå
    Inlägg
    53
    Håller på och översätter ett theme till wordpress och på första sidan så fungerar å ä ö men om man klickar på "hello world" inlägget så blir å ä ö några konstiga symboler istället.

    Har ställt in utf8_swedish_ci i config filen. även inne i kontrollpanelen har jag valt utf8_swedish_ci. Inne på phpmyadmin så står det att allt är utf8_swedish_ci också. Varför fungerar inte åäö på hela sidan? någon som vet?

    sidan det gäller är sonlard.com

  2. #2
    Nikke Lindqvists avatar
    Nikke Lindqvist Nikke Lindqvist är inte uppkopplad SEO-proffs
    Moderator för alla forumsektioner
    Reg.datum
    feb 2006
    Ort
    Kungsholmen, Stockholm, Sverige
    Inlägg
    643
    Inställningen i wp-config.php är konstig.
    Det gäller dessa bägge rader:

    define('DB_CHARSET', 'utf8');
    define('DB_COLLATE', '');
    Experimentera en smula med det första värdet och ändra utf8 till utf-8 eller UTF-8 så brukar det lösa sig. Lämna värdet för DB_COLLATE tomt som ovan.

  3. #3
    Sonlards avatar
    Sonlard Sonlard är inte uppkopplad Kan SEO rätt bra
    Reg.datum
    maj 2007
    Ort
    sthlm/Piteå
    Inlägg
    53
    Citat Ursprungligen postat av Nikke Lindqvist
    Inställningen i wp-config.php är konstig.
    Det gäller dessa bägge rader:



    Experimentera en smula med det första värdet och ändra utf8 till utf-8 eller UTF-8 så brukar det lösa sig. Lämna värdet för DB_COLLATE tomt som ovan.
    har provat lite olika kombinationer men inget löste problemet. Provade ändra i wordpress inställningarna under "läsa" där det står:

    Teckenkodning för sidor och syndikering: där står det utf8 och ändrar jag det så kommer ett felmeddelande som säger:

    WordPress database error Unknown character set: 'UTF-8' for query SET NAMES 'UTF-8' made by require_once

    hur jag än ändrar där så kommer det meddelandet upp. har provat med utf8, utf-8, UTF-8, UTF8, utf8_swedish_ci

  4. #4
    Joakims avatar
    Joakim Joakim är inte uppkopplad Kan SEO rätt bra
    Reg.datum
    jun 2007
    Ort
    Jönköping
    Inlägg
    77
    Är temafilerna inte skapade i UTF-8 från början kan problem uppstå. Prova att skapa ett nytt PHP-dokument och kopiera över koden från den gamla för att sedan ersätta den.

    Ett vanligt fel. Sedan kan man ju undra varför inte alla använder UTF-8 från början?

  5. #5
    Sonlards avatar
    Sonlard Sonlard är inte uppkopplad Kan SEO rätt bra
    Reg.datum
    maj 2007
    Ort
    sthlm/Piteå
    Inlägg
    53
    Citat Ursprungligen postat av j.green
    Är temafilerna inte skapade i UTF-8 från början kan problem uppstå. Prova att skapa ett nytt PHP-dokument och kopiera över koden från den gamla för att sedan ersätta den.

    Ett vanligt fel. Sedan kan man ju undra varför inte alla använder UTF-8 från början?
    har kollat det och alla är skapta i utf-8

  6. #6
    Sonlards avatar
    Sonlard Sonlard är inte uppkopplad Kan SEO rätt bra
    Reg.datum
    maj 2007
    Ort
    sthlm/Piteå
    Inlägg
    53
    ingen som vet vad problemet kan vara?

    har börjat få det här felmeddelandet när jag loggar in med:

    WordPress database error Unknown character set: 'UTF-8' for query SET NAMES 'UTF-8' made by require_once

    fattar ingenting

  7. #7
    MattiasNs avatar
    MattiasN MattiasN är inte uppkopplad Kan SEO rätt bra
    Reg.datum
    mar 2006
    Ort
    Stenungsund
    Inlägg
    680
    Kolla på www.wp-support.se om någon där haft samma problem och löst det.
    Hogia [Jobb] :: Morlanda Scoutkår [Fritid]

  8. #8
    TStones avatar
    TStone TStone är inte uppkopplad Lär mig SEO
    Reg.datum
    jan 2007
    Ort
    Stockholm
    Inlägg
    22
    Citat Ursprungligen postat av Sonlard
    Har ställt in utf8_swedish_ci i config filen.
    Vilket program använde du för att ändra i config-filen?

    För det räcker inte med att det står utf8, utan programmet du redigerar och sparar med måste vara kapabel att spara själva filen i rätt format. Är det en gammal texteditor du använder, så kan det vara problemet.

  9. #9
    Sonlards avatar
    Sonlard Sonlard är inte uppkopplad Kan SEO rätt bra
    Reg.datum
    maj 2007
    Ort
    sthlm/Piteå
    Inlägg
    53
    Citat Ursprungligen postat av TStone
    Vilket program använde du för att ändra i config-filen?

    För det räcker inte med att det står utf8, utan programmet du redigerar och sparar med måste vara kapabel att spara själva filen i rätt format. Är det en gammal texteditor du använder, så kan det vara problemet.

    pspad använder jag och där kan man välja vad man vill spara filen i....där är det iklickat utf-8

Ämnesinformation

Användare som tittar på det här ämnet

Det är för närvarande 1 användare som tittar på det här ämnet. (0 medlemmar och 1 gäster)

Liknande ämnen

  1. WordPress / All in one SEO Pack problem
    Av Jan Sandahl i forum Optimering
    Svar: 2
    Senaste inlägg: 2008-10-04, 12:18
  2. Problem med Wordpress MU
    Av Pontus Karlsson i forum Optimering
    Svar: 10
    Senaste inlägg: 2008-05-04, 09:56
  3. Problem med sidor och titlar (wordpress)
    Av godpuppet i forum Optimering
    Svar: 4
    Senaste inlägg: 2008-03-25, 23:46
  4. WordPress och IIS6
    Av Patrik Berggren i forum URL-omskrivning
    Svar: 1
    Senaste inlägg: 2007-09-23, 19:46
  5. Problem med Wordpress
    Av Princip i forum Övrigt
    Svar: 10
    Senaste inlägg: 2006-02-21, 22:19