Det är ganska coolt att adsense-intäkten så att säga blir leverantörens betalning för att han skapar sidorna![]()
Det är ganska coolt att adsense-intäkten så att säga blir leverantörens betalning för att han skapar sidorna![]()
Jo, du har rätt. Google har nån form av konstig marknads/kapitalist-åsyn av att användarna själva skall avgöra vad som är bra tror jag. Dvs att välbesökta sidor tjänar mera pengar och får högre rankings osv och att det hela sköter sig självt.Ursprungligen postat av hans99
Jag såg ett av dina inlägg på WN idag om att adsense bara var bra för dåliga/plagiat-sidor.. vilket jag inte riktigt håller med om, men de har på tok för låga krav. Google finansierar i dagsläget spammarna med ena handen och straffar dem med andra. De borde börja med att plocka bort brödet från bordet. Sen kan de dubblera med att straffa. Det vore troligen en betydligt effektivare lösning än att försöka ranka bort spamaktiga sidor.
Tidningar.nu - Beställ tidningar
Inte riktigt vad jag skrev...
Men kvalitet är viktigt och särskilt om man är branschledande. Lätt för folk att börja tycka illa om bransch-ettan. Google har ju haft en styrka av att folk i allmänhet inte har greppat hur Adsense-fungerar. När folk möter den kunskapen blir de irriterade och känner att de har luras till att stödja något som de inte gillar när de har klickat på annonser på spamsidor. De tror att annonsören får pengar bara om de köper något (min bild i alla fall, varierar naturligtvis).En sajt ska vara "dålig" för att generera pengar i alla fall när det kommer till adsense. Besökaren ska ha en tydlig vilja att lämna den. Jag har aldrig jobbat med den typen av material så det kanske är helt fel, men det är vad de som kan det brukar säga.
Vilket bättre sätt finns det till att få någon att vilja lämna en sajt än att ha gjort ett plagiat av en sajt som besökaren trodde att han skulle till?
Nu är ju dörren så att säga öppen för den här typen av lösningar. Det är svårt att tolka det på något annat sätt. Det ICA Kuriren får göra i Adsense får rimligen vem som helst göra.
För de av er som arbetar mer nära den här typen av tankesätt är det ju bara att satsa så länge chansen finns. Jag tror det kommer bli mycket hårdare mot slutet av 2007.
Senast redigerat av hans99 den 2006-11-13 klockan 22:49.
Jag tror helt klart att du har rätt här.Ursprungligen postat av Hjalmar
Senast redigerat av hans99 den 2006-11-13 klockan 23:08.
Näh, jag vet att du inte skrev exakt så, hursomhelst så irriterade jag mig lite på det det eftersom det lät som att du menade att man som adsenseanvändande webmaster tjänar pengar på att ens besökare försvinner bort. Det är ju inte alla som strävar efter en så hög CTR som möjligt heller (jag pratar dagligen med folk som har 15-30% CTR, själv har jag närmare 2-3%). Det händer en hel del med smart pricing tex, jag har betydligt stabilare intäkter osv. (Nu har du ju skrivit ett par inlägg på WN som syftar på att det skulle vara bättre/effektivare att vara direkt affiliate åt företag och eftersom jag inte själv jobbar på detta sätt så .. öhh, har jag noterat detta :P).Ursprungligen postat av hans99
Jag tror tyvärr inte google kommer att bli hårdare mot missbruket förrens det någonstans straffar sig för dem. Google förlorade en stor bit av mitt hjärta dagen då jag upptäckte att de själva säljer parkeringstjänster a'la sedo till domainsquatters - bara du har tillräckligt mycket "trafik" (läs: typo-hijackade offer) så får du vara med. Flera stora, däribland sedo är premium partners och får cloaka in sina annonser så att det ser ut som content - och blir dessutom indexerade med detta material. De bidrar mao själva till att spammet ökar.
Sedo sponsrar domainsquatters, domänhoggare/hoggare, google sponsrar sedo med stålar och content. Sedo ökar sin trafik till domainsquatters som i sin tur registrerar fler domäner.
Det är så lite "do no evil" i hela sammanhanget att man vill kräkas ärligt talat. Vi kommer snarare att få se mera av detta i framtiden när marknaden vill fortsätta pressa ut 25%-iga börsvärdesökningar per halvår.
Tidningar.nu - Beställ tidningar
Nej, jag använder ju adsense-själv, utan just något annan ambition med den än att hålla borta oseriösa sidor, och ge möjlighet till de som kommit fel att hitta rätt. Rimligen kommer det ju in många som egentligen sökte en webbutik och kan vi tjäna pengar på dem så är det bra.
Långsiktigt bör en lägre omvandling kanske gynna dig också genom att de som flyter över faktiskt är motiverade. Men idag så är det ju många som tjänar mycket på att "trycka läsaren" till adsense-reklamen snarare än att visa den.
Det värsta är att det är mycket möjligt att du har rätt och att det kommer bli mycket värre. Men om en sökmotor sorterar bort dålig kvalitet bör den ta användare allt eftersom internetmognaden ökar hos surfarna. Och det är sökmotorn som är basaffären.
För engelska språket bör ju en förändring vara trökt men för ett litet språkområde som kvalitetsmässigt ligger efter på den ena parten kan det kanske gå fortfare.
Vad är det för typ av annonseringslösning?Ursprungligen postat av Hjalmar
http://www.google.com/domainpark/
De får feeds från adsense istället för javacriptslösningen => de kan integrera annonserna i sin sida. Ofta ser man inte att det är adsense-annonser ens. Jag antar att de inte ville släppa den marknadsdelen helt till overture/miva som har varit helt dominerande på domänspa^H^H^H^H^H^H "guida besökare rätt via sponsrade sökresultat".
Tidningar.nu - Beställ tidningar
Det där tycker jag ser ut som en "kompromisslösning" som mycket väl kan vara affärsdriven precis som du tror. Vanliga länkar för att sajterna inte ska ranka? Ett alternativ till de företag som i alla fall för några år sedan klegga ner internet och SERP:ar med liknande grejor?
Som jag ser det är det precis samma klegg och det är för mig helt obegripligt varför google väljer att tjäna pengar på det sättet. De har ju inga problem med uppfinningsrikedomen annars..
Tidningar.nu - Beställ tidningar
Jag delar din uppfattning.Ursprungligen postat av Hjalmar
Den här var en av "bästa":
www. dalademokraten.se/harkiv/sa/safariresor/
Verkligen det väder man förväntar sig på en safariresa.
Vi fick ett erbjudande från dem men kastade det i papperskorgen, dels eftersom det är enkelt att bygga något likadant själv - dels eftersom jag tycker metoden är ruggigt oseriös och väldigt kortsiktig. Så här i efterhand så gottas jag när jag kollar på deras "referenssökord" som ska bevisa systemets förtfräfflighet (jämför med dessa placeringars resultat i google-serpen).
Som vanligt finns det inga genvägar ..
Hem & Fritid
htxp://www.icakuriren.se/ harkiv/%E4n/%E4nglatrumpet/ (änglatrumpet )
htxp://www.dalademokraten.se/ harkiv/vo/volvo/
htxp://www.dalademokraten.se/ harkiv/%E4l/%E4lgjakt/ (älgjakt )
htxp://allehanda.se/ harkiv/%C3%A4l/%C3%A4lgjakt/ (älgjakt )
Hälsa
htxp://www.icakuriren.se/ harkiv/mj/mj%F6lk/ (mjölk )
htxp://www.dalademokraten.se/ harkiv/di/diabetes/
htxp://www.icakuriren.se/ harkiv/hj/hj%E4rtinfarkt/ (hjärtinfarkt )
Sport
htxp://www.norran.se/ harkiv/fo/fotboll/
Lokalt
htxp://www.norran.se/ harkiv/ar/arvidsjaur/
htxp://www.norran.se/ harkiv/vi/vitberget/
Väldigt lokalt
htxp://www.allehanda.se/ harkiv/lu/lucia/
htxp://allehanda.se/ harkiv/t%C3%A5/t%C3%A5rta/ (tårta )
htxp://http://www.ostran.se/ harkiv/da/dans/
Senast redigerat av Christian Bolstad den 2006-12-18 klockan 14:16.
Kan du inte avaktivera länkarna genom att lägga in ett mellanslag.
Jag tycker att systemet har varit tämligen framgångsrikt även om jag är tveksam till att det blir så i längden. ICA Kuriren som jag studerade närmare hade skapat runt 55 000 sidor varav flera av de jag undersökte var skapade runt sökord som artiklarna som länkades inte handlade om. D.v.s. helt nya sökord skapades som inte fanns innan.
Ett bra exempel är ju just safariresor. Position 12 är inte dåligt på ett sökord som man inte skrivit något alls om.
ICA Kuriren själva anger att Google meddelade dem att det var en helt ok lösning. D.v.s. det verkar mer eller mindre ok att automatiskt skapa sidor runt sökord som inte finns redaktionellt.
Mycket oseriöst av Google Sverige. Skulle inte förvåna mig alls om något lokalt bonussystem knutet till Adsense motiverade Google Sverige. Dessbättre tappar ICA Kuriren länkar på det och Google har tappat internetsökningar på det till Yahoo.
ICA Kuriren påstog också att de i alla fall skulle sluta göra det kring personnamn, men vad de gjorde var att ändra lite på sidan så att den metod som jag specifikt använde för att identifiera de sidorna inte fungerar. Finns massor av andra söksträngar som dock returnerar sidorna. Mycket oseriöst.
Det är väl ett rätt självreglerande system, ica kuriren har trust nu men när de spammar ut värdelösa sidor så förminskar de sin egen trust genom att de skapar massa nya sidor som kanske inte får samma mängd av besökare.
På samma sätt som misstänker att google värderar länkar genom att mäta toolbarstatistik kan jag tänka mig att google har formler i stil med;
Kvalitet_på_domän = antal_besökare / domäns_sidor
När antalet sidor ökar så minskar kvaliteten. Då avstannar google från att skicka besökare. Alltså, om en sida inte på "eget" sätt utan googles inblandning kan upprätthålla sin trafiknivå så slutar även google att skicka besök.
Så hade google iaf funkat om jag fick vara med som ingenjör. Dessutom tror jag att google ibland "testar" sidor genom att skicka besökare under en period för att se vad som händer (detta är ju precis vad fresh boost är i mina ögon).
Så som du säger Hans, för eller senare så kommer detta att straffa ut Ica (förutsatt då att de inte klarar av att öka sin trafikmängd på annat håll & via google i proportion till de nya sidorna..).
Tidningar.nu - Beställ tidningar
Förr eller senare måste det bli så eller så tappar Google. Men det kan kanske vara motigt internt att införa ett kvalitetsfilter motsvarande det som Yahoo verkar köra nu som skulle dra ner Adsense-intäkterna med kanske så pass mycket som 30 - 50%.
Men.. bara för att skräpsidorna försvinner så betyder inte det att de tillgängliga pengarna för internetmarknadsföring minskar. Alltså borde det betyda att om skräpsidor får mindre trafik får de "bra" sidorna en större del av kakan => fler och bra sidor kan utvecklas. (Dock så kommer det ju troligen initialt som du säger innebära en förlust för adsense eftersom många stora sidor inte kör adsense nu - de får bättre betalt via egna säljkanaler).
Problemet är väl att google "måste" göra allting via datorer / matematik, och då kan de troligen inte på ett enkelt sätt identifiera spam / dåligt material när det ligger på en domän som icakuriren.se
Tidningar.nu - Beställ tidningar
Nej det är klart. Men just sådant här tycker jag borde vara ganska lätta att identifiera. Men jag tror problemet ligger i att Google fortfarande har svårt att identifiera det sid-unika innehållet, d.v.s. att subtrahera bort det på en sida som är gemensamt för flera sidor på sajten.
Klarar man inte detta blir det så klart svårt att identifiera vad som är en artikel, en taggningssida eller som här i många fall "falska" taggningssidor.
UNT har införskaffat det här också:
www2. unt.se/harkiv/av/avancerat/
Är de så fattiga på tidningarna eller ger det där väldigt bra betalt? INGEN, absolut INGEN, oavsett hur it-eftersatt man än är kan ju ingen tycka att det där är en bra funktion?!
Tidningar.nu - Beställ tidningar
Som jag förstod det av ICA Kuriren fick de ingenting av adsense-intäkterna utan det fick leverantören som betalning för arbetet. Fantastisk affär för dem. Tidningarna tar affärsrisken och de tar pengarna.
Ytterligare ett bra exempel av vad det handlar om:
www .hamnen.se/harkiv/gr/gr%F6n_te/
Den enda artikeln som länkas innehåller varken ordet te eller grönt te.
Inte så värst förvånad, financial times använde sig av gömd text på en av sina länkar för ett litet tag sen. Smutsigt...
cabdirazzaq: du vet inte vilken länk det var?
Min blogg: David / Ett av mina projekt
Här har du den: http://www.linkingmatters.com/hidden...ial-times.html
Sjukt att ett sådant stort företag sjunker så lågt...
Expressen verkar ha satt stopp för det här hos City nu.
http://www2.unt.se/harkiv/kn/knark_knark_mera_knark/
Still going strong![]()
Tidningar.nu - Beställ tidningar
I work all night, I work all day, to pay the bills I have to pay
Aint it sad
And still there never seems to be a single penny left for me
Thats too bad
In my dreams I have a plan
If I got me a wealthy man
I wouldnt have to work at all, Id fool around and have a ball...
Money, money, money
Must be funny
In the rich mans world
Money, money, money
Always sunny
In the rich mans world
Aha-ahaaa
All the things I could do
If I had a little money
Its a rich mans world
Hotell stockholm:
Refaat vill få folk att satsa i Egypten
Refaat el-Sayed flög igår kväll från Stockholm för att träffa Dalfolket och prata Egypten. - Historien om min person har både positivt och negativt. Det är dags att prata om den positiva sidan också! 60-talet intresserade mötte upp på hotell Lerdalshöjden i Rättvik igår kväll. Många nyfikna på vad Refaat el-Sayed har på gång. 30 miljoner ska komma in till satsningen i Egypten..
Inte särskilt läsarvänligt. Refaat bodde ju i Rättvik... Me no like, jag blir bara irriterad.
Om jag vill läsa om Hotell stockholm så vill jag ju inte hitta detta. Om de gör det för seo skull så har de offrat mycket av värdet för läsarna anser jag. Och det är ingen seo värd om man är en tidning.
Thomas har tagit sig en sängfösare uppenbarligen... Eller så tror han att han kan hitta den "wealthy man" han letar efter på detta forum.Ursprungligen postat av ThomasA
Det är för närvarande 2 användare som tittar på det här ämnet. (0 medlemmar och 2 gäster)