Läs om våra tjänster

SEO-forum.se har sålts, viktig info
Resultat 1 till 5 av 5

Bygga inlänkar via satellitsiter - bra eller dåligt?

 1. #1
  Sam Ks avatar
  Sam K Sam K är inte uppkopplad Lär mig SEO
  Reg.datum
  okt 2010
  Ort
  Göteborg
  Inlägg
  3
  Jag jobbar med ett par domäner som för närvarande rankar relativt högt på de mindre konkurrenssatta nyckelorder för respektive domän, men ligger på "andra sidan" (resultat 11-20) på några mer konkurrenssatta söktermer. Har funderat på att registrera några domäner med relevanta nyckelord och lägga upp lite snabbskrivet, on page optimerat content samt länkar till huvuddomänen, för att få lite relevanta inlänkar. Jag tänker mig något sånt här:

  Om huvudsiten är www.hus.se och är en annonsplats för att köpa, sälja och hyra hus, så kunde jag registrera domännamnen www.köpahus.se, www.säljahus.se, www.hyrahus.se, www.renoverahus.se och så vidare. www.köpahus.se får sen några undersidor med relevant innehåll för att köpa hus (låneregler, listor på saker man ska tänka på, ett par anekdoter om hus jag köpt. Det är inget duplicate content utan det material som finns skrivs för siten.

  Tanken är naturligtvis inte att de här sidorna ska användas aktivt, utan bara att google ska indexera dem, se att de har content relevant för nyckelordet, och att de länkar till min huvudsite. Således blir det en del länkar med ankartext som avspeglar de sökord jag vill ranka upp mina huvuddomäner på, från sidor som handlar om nyckelordet. Vad jag förstår så är det den bästa typen av inlänkar man kan få. Eftersom satelliterna inte kommer promotas aktivt så tror jag inte de kommer konkurrera med huvudsiten.

  De två stora frågorna för mig just nu är följande:

  1. Hur ser google på det här? Anses det vara en godkänd metod för att bygga länkar till en site, förutsatt att satellitsidorna har eget content och inte bara fungerar som länkfarmar. Jag kommer lägga siterna på olika webbhotell så de inte har samma IP som huvudsiterna, och de kommer registreras vid olika tidpunkter (så det inte ser skumt ut med 10 domäner som registrerades samma sekund och pekar mot samma site).
  2. Hur effektiv är metoden egentligen? Även om jag kan bygga siterna relativt snabbt och billigt så blir det antagligen max länkar från 15 siter per huvudsite. Å ena sidan är det länkar med bra ankartext från relevanta sidor. Å andra sidan blir det inte särskilt många, hur man än ser på det. Även om jag länkar från varje undersida på varje satellit är jag inte säker på att det är värt det.

  Det ska nämnas att det här inte är den enda metoden för länkbygge jag tänker använda, utan det ska kombineras med aktivt arbete för att få nöjda kunder att länka till mina huvudsiter.

  Beklagar om det här har tagits upp tidigare, men jag har inte hittat så mycket om den här metoden.

 2. #2
  Niklas Aronssons avatar
  Niklas Aronsson Niklas Aronsson är inte uppkopplad SEO-proffs
  Moderator för alla forumsektioner
  Reg.datum
  nov 2009
  Ort
  Malmö
  Inlägg
  748
  Kommer det att ge ett bra resultat? Tveklöst! Kommer det att vara det bästa sättet för dig att spendera en MASSA tid / pengar / resurser? Tveksamt....
  Räkna ut hur mycket tid du kommer att lägga ner på detta, och räkna ut maximal effekt/trolig effekt. Jämför det med ett fantastiskt bra länkbete, jag kan garantera att länkbetet har högre potential och antagligen högre trolig effekt.

  Ge oss gärna lite mer information om du kan. Hur mycket länkar har dina konkurrenter? Om det rör sig om att du har 175,000 länkar och du konkurrerar med sidor som också har samma mängd länkar så lär inte ett manuellt sätt att generera ett fåtal inlänkar vara effektivt, även om det kommer att bli starka länkar. Om ni sitter på 100 länkar och konkurrenterna har liknande så kan dessa starka säkert länkar knipa ett par placeringar.

 3. #3
  Sam Ks avatar
  Sam K Sam K är inte uppkopplad Lär mig SEO
  Reg.datum
  okt 2010
  Ort
  Göteborg
  Inlägg
  3
  De som rankar #1 och #2 på ett av sökorden jag vill ranka upp oss på (vi rankar inte alls där just nu) har knappt 400(#1) respektive knappt 750(#2) länkar. Vi sitter på drygt 200, men det är få starka länkar. All data kommer från SEOMoz linkscape, jag vet inte om den är tillförlitlig eller inte.

  Länkbete är definitivt en möjlighet för en av domänerna jag vill ranka upp, då det skrivs och debatteras en hel del om det ämnet. Den andra domänen är dock fokuserad på en ganska smal B2B tjänst, där det inte förekommer lika mycket debatt(det är den domänen jag jämför med konkurrenterna ovan).

  Vet du hur det är med google? De har inget emot att man bygger länkar från domäner man själv äger, så länge det är bra content på domänerna?

 4. #4
  Erik Bergmans avatar
  Erik Bergman Erik Bergman är inte uppkopplad SEO-proffs
  Reg.datum
  maj 2008
  Ort
  Malta
  Inlägg
  459
  Jag gör själv till stor del som du beskriver. Förmodligen är det inte det mest effektiva sett till investerade timmar/länk men o andra sidan så kan även satelitsajterna ranka och få trafik på det sättet så "betalar de för sig själva" på lite sikt och då blir länkarna bara en bonus. Dessutom så får man lite fler egna domäner som man kan använda till länkbyten.

  Sen är det ju lätt också och man behöver inte lyckas komma på någon superidé till länkbete.
  Jag har SEO-forum att tacka för mycket. Nu siktar vi på börsnotering!

 5. #5
  Niklas Aronssons avatar
  Niklas Aronsson Niklas Aronsson är inte uppkopplad SEO-proffs
  Moderator för alla forumsektioner
  Reg.datum
  nov 2009
  Ort
  Malmö
  Inlägg
  748
  Citat Ursprungligen postat av Sam K Visa inlägg
  Vet du hur det är med google? De har inget emot att man bygger länkar från domäner man själv äger, så länge det är bra content på domänerna?
  Tror inte att själva ägandet är ett problem, kommer ihåg alla skriverierna när Google bråkade med Ted Valentin. Det var inte ägandet i sig som var något problem. Sättet han länkade på gjorde att hans sidor dominerade SERPen på sökningar som var helt ointressanta för sökaren, det blev ett problem. Men Google visste ju att han ägde alla domäner och länkade till varandra, och det var inga problem.

  Om det är en liten bransch utan mycket content tillgängligt så kan det absolut vara en bra idé.

Ämnesinformation

Användare som tittar på det här ämnet

Det är för närvarande 1 användare som tittar på det här ämnet. (0 medlemmar och 1 gäster)

Liknande ämnen

 1. Länkbyten - bra eller dåligt?
  Av Wright i forum Länkbygge
  Svar: 5
  Senaste inlägg: 2010-11-13, 17:56
 2. Bra eller dåligt upplägg för meny?
  Av ab_ i forum Optimering
  Svar: 4
  Senaste inlägg: 2010-11-02, 20:38
 3. RSS feeds bra eller dåligt
  Av tapnn i forum Optimering
  Svar: 6
  Senaste inlägg: 2009-03-22, 19:42
 4. Surftown - bra eller dåligt?
  Av Magnus-SEO i forum Övrigt
  Svar: 7
  Senaste inlägg: 2007-07-16, 10:28
 5. Svar: 2
  Senaste inlägg: 2006-03-30, 01:08