Utbildning är grunden för individens och samhällets utveckling. Och allt börjar med bra lärare. Nu söker Lärarförbundet en digital projektledare som vill sätta agendan i samhällsdebatten och stärka vår roll som det självklara valet för landets lärare och skolledare. Lärarförbundet befinner sig just nu i ett spännande skede där vi ser över vår kommunikation och opinionsbildning. Vi är i dagsläget 234 000 studenter, lärare och skolledare. Målet är att bli betydligt fler.

Du blir ansvarig för att initiera, driva och hålla ihop våra digitala opinionskampanjer. Du leder arbetet och håller i kontakterna med byråer och samordnar våra interna resurser. Du kommer också jobba med att utveckla vårt digitala PR-arbete med syfte att öka lojalitet och kännedom bland befintliga och potentiella medlemmar. Arbetet är av skiftande natur och du behöver kunna jobba långsiktigt samt agera snabbt för att få ut Lärarförbundets budskap i rätt tid och i rätt kanaler.

Vi söker dig som har erfarenhet av att projektleda PR-och opinionsaktiviteter i olika kanaler. Du är en van kravställare med ett brett kontaktnät gentemot byråer och andra leverantörer. Du har troligtvis akademisk examen inom kommunikation och/eller journalistik kompletterad med utbildning från Berghs, Hyper Island eller liknande.

Möjligen har du en bakgrund inom politiken eller på en intresseorganisation? Eller så jobbar du kanske på byråsidan idag? Oavsett var du befinner dig så kan vi utlova en arbetsplats där du får utlopp för din kompetens, kreativitet och ditt engagemang. Du är strukturerad och målinriktad samtidigt som du är kreativ och får saker att hända. För dig är det viktigt att ha kul på jobbet och du trivs i en miljö som präglas av öppenhet, gemenskap och ständig förändring. Du är självgående och är van vid att jobba mot tydliga deadlines. Du måste även vara en god skribent. Du tillhör opinionsenheten som ansvarar för strategi, budskap och aktiviteter rörande Lärarförbundets övergripande opinionsarbete. Arbetet sker dessutom i nära samarbete med andra enheter på förbundet så det är viktigt att du har lätt för att samarbeta.

Nödvändigt:
• Erfarenhet av digitalt kampanj- och opinionsarbete. Du är van vid att ta fram projektplaner samt sätta och följa upp mätbara mål, till exempel för konvertering och engagemang.
• Annonsering i digitala kanaler (sociala medier, native, retargeting etc.)
• Grundläggande bild- och videoproduktion.
• Medielogiken i det digitala landskapet. Du vet hur man paketerar och säljer in en nyhet. Och hur man får den att leva länge.
• Målgruppsanpassad contentproduktion.

Meriterande:
• Det är ett stort plus om du har jobbat med utbildningsfrågor tidigare.
• Erfarenhet från ideell sektor är en fördel, antingen genom tidigare arbete eller personligt engagemang.

Vi erbjuder en stimulerande arbetsplats där du kommer att jobba med en av samhällets viktigaste frågor. I Lärarnas hus på Stora Essingen i Stockholm är vi 150 personer som jobbar och ytterligare cirka 120 kollegor är fördelade på 11 regionkontor. Vi har ett av marknadens bästa kollektivavtal med tjänstepension, subventionerade luncher, friskvårdsbidrag, föräldralön och andra förmåner som underlättar vardagslivet.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och vi tillämpar individuell lönesättning. Vi förutsätter att du delar Lärarförbundets grundläggande fackliga värderingar. Lärarförbundet strävar i alla avseenden efter frihet från diskriminering och lika möjligheter för alla.

Välkommen med din ansökan!

Ansök här: https://express.candarine.com/campai...d/a4c87cc33641