Läs om våra tjänster

SEO-forum.se har sålts, viktig info
Resultat 1 till 3 av 3

En historia om en sandlåda, en dans och om Googles husdjur.

 1. #1
  Jacob Jarnvalls avatar
  Jacob Jarnvall Jacob Jarnvall är inte uppkopplad Kan SEO rätt bra
  Reg.datum
  apr 2007
  Inlägg
  167
  De flesta som jobbar aktivt med SEO vet att Google har små husdjur, nämligen spindlar. De är mäktiga och farliga djur, I alla fall om du försöker att tjäna pengar online och hoppas på att få in besökare via Googles sökmotor.

  Nedan följer en kort beskrivning av dessa håriga varelser.

  1. "länkspindlarna" livnär sig på länkar och fungerar ungefär som virus. De hoppar in på din sajt och följer därefter varenda länk. Om de "dör", dvs stöter på en länk som inte fungerar så får din sajt omedelbart minuspoäng. Google bryr sig nämligen, precis som oss människor, om sina husdjur.

  2. "innehållsspindlarna" kommer efter länkspindlarna och följer de spår som dessa har banat väg för genom de indexerade länkarna. innehållsspindlarna har förmåga att avläsa text och se huruvida den är relevant för ditt ämne, om texten är någorlunda grammatiskt korrekt, om den innehåller så kallad “keyword stuffing” eller om du har kopierat material ifrån någon annan sajt som indexerats före din. De älskar när du fyller på sajten med nytt innehåll. Dessa innehållsspindlar är Googles favorithusdjur.

  Du kan "döda" dem genom att få en länk indexerad av länkspindlarna för att därefter ta bort länken innan innehållsspindlarna har kommit dit. När de väl besöker din sajt så kommer de nämligen att hoppa rakt ut i tomma intet på jakt efter en länk som inte finns. Google kommer då att få slag och omedelbart straffa din sajt genom att skicka den bakåt i serpen.

  3. "bildspindlarna" kommer efter innehållsspindlarna. Deras jobb är att indexera dina bilder. De kan förstås inte se bilderna på riktigt men de har blivit allt smartare och de kan idag urskilja mönster och färger och genom jämförelser grovt förstå vad bilden egentligen föreställer. En blombild som i själva verket är en bild på en naken pinuppa uppskattas således inte av den besökande bildspindeln.

  4. "videospindlarna". Dessa spindlar är relativt nya skapelser och kom till i samma veva som Google köpte YouTube. Självfallet så kan de inte sätta sig ned och titta på en video som vi kan men de är fortfarande ganska intelligenta små djur.

  De använder nämligen sina kollegors, de andra spindlarnas, information. De sammanställer thumbnails, kommentarer, taggar osv och gör utifrån den informationen en bedömning av huruvida videon är bra eller inte.

  Google-dansen

  Varje spindel har en förmåga att tilldela din sajt poäng utifrån hur bra de uppfattar att sajten är. Du börjar på 0 poäng och kan därefter jobba dig upp till, säg max 1.000.000 poäng. När länkspindlarna har fastslagit att du har fina länkar och att du har gjort ett bra SEO-arbete så får du, säg, 250.000 poäng. Du hoppar snabbt upp på sidan 2 i serpen.

  Nu kommer innehållsspindlarna. Det visar sig då att du faktiskt har kopierat en del av ditt fina innehåll ifrån en annan, äldre sajt som indexerades före din. Innehållsspindeln blir irriterad och straffar dig genom att ge din sajt 50.000 minuspoäng. Snabbt som blixten så skickas du tillbaka till sidan 17.

  Olika spindlar kommer och går och varje spindel som besöker din sajt ger dig ett visst antal plus eller minuspoäng. Det är nu som du upplever Google-dansen och din sajt hoppar upp och ned som en jojjo i serpen.

  Efter två veckor, när du är lagom yr och vimmelkantig, så lugnar allt ned sig och du hamnar slutligen på sida 3. Nu börjar arbetet på riktigt. In med nytt material och ladda upp nya sitemaps för att förmå spindlarna att komma tillbaka så snart som möjligt för att tilldela dig fler pluspoäng.

  Googles sandlåda

  Du hamnar i sandlådan när du får fler minuspoäng än pluspoäng. Detta är helt enkelt Googles sätt att straffa dig.

  Cred BHW

 2. #2
  Erik Bergmans avatar
  Erik Bergman Erik Bergman är inte uppkopplad SEO-proffs
  Reg.datum
  maj 2008
  Ort
  Malta
  Inlägg
  459
  Helt klart ett fyndigt sätt att formulera det hela
  Jag har SEO-forum att tacka för mycket. Nu siktar vi på börsnotering!

 3. #3
  Petter Hedmans avatar
  Petter Hedman Petter Hedman är inte uppkopplad SEO-proffs
  Reg.datum
  okt 2010
  Ort
  Falun
  Inlägg
  929
  Ja, ett spännande sätt att se på detta mytomspunna område.

  Sjysst förklaring.

  Petter

Ämnesinformation

Användare som tittar på det här ämnet

Det är för närvarande 1 användare som tittar på det här ämnet. (0 medlemmar och 1 gäster)

Liknande ämnen

 1. Svar: 2
  Senaste inlägg: 2010-09-22, 23:30
 2. Svar: 0
  Senaste inlägg: 2010-05-18, 00:31
 3. Svar: 5
  Senaste inlägg: 2008-04-17, 13:25
 4. Fråga om google kan en domän hjälpa en annan
  Av kmv i forum Övrigt inom SEO
  Svar: 0
  Senaste inlägg: 2008-03-10, 20:20
 5. Senaste fakta om Googles sandlåda
  Av Jim Westergren i forum Googles sandlåda
  Svar: 9
  Senaste inlägg: 2006-04-25, 23:24